Атомна субмарина ВМС США вийшла з ладу після зіткнення з підводною горою – ЗМІ

Атомна субмарина ВМС США вийшла з ладу після зіткнення з підводною горою – ЗМІ

Укрінформ
Американський ударний підводний човен USS Connecticut (SSN-22) класу «морський вовк» отримав пошкодження внаслідок зіткнення з підводною горою, яка не була нанесена раніше на навігаційні карти.

Про це повідомив у понеділок американський спеціалізований портал USNI News, передає Укрінформ.

«Розслідування встановило, що USS Connecticut натрапив на невідому раніше підводну гору під час дій у міжнародних водах в Індо-Тихоокеанському регіоні», - наводиться в цьому зв’язку заява речниці Сьомого флоту ВМС США Гейлі Сімс.

За її словами, командувач флоту США визначить, які дії надалі будуть доречними.

Читайте також: Атомний підводний човен ВМС США зіткнувся з невідомим об'єктом

Як уточнює видання, інцидент стався 2 жовтня, однак відомо про нього стало лише після проведеного розслідування. Підводний човен зазнав пошкоджень передньої частини, у тому числі цистерн баласту, що спонукало його перейти у надводний стан та прослідувати до бази на Гуамі. Тим часом у ВМС США підтвердили, що ядерний реактор і силова система підводного човна не пошкоджені.

Наразі човен знаходиться на острові Гуам, де проходить ремонт.

Як повідомлялося, американські підводні човни класу «морський вовк» є багатоцільовими субмаринами четвертого покоління, оснащені двигунами на ядерній установці. Наразі на озброєнні ВМС США нараховується 12 таких підводних човнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-