Байден назвав кліматичні зміни викликом для існування цивілізації

Байден назвав кліматичні зміни викликом для існування цивілізації

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що вікно можливостей для подолання людством глобального кліматичного виклику швидко звужується, й нинішнє десятиліття буде вирішальним у цих зусиллях.

Про це він сказав під час виступу в понеділок на міжнародній кліматичній конференції COP26 у Глазго, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо лише вузьке вікно можливостей, щоб підвищити рівень наших амбіцій та піднятися для розв'язання цієї задачі, - заявив Байден. - Це вирішальне десятиліття, впродовж якого ми маємо можливість проявити себе».

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

За його словами, досягти мети щодо уповільнення темпів глобального потепління в межах 1,5 градуса за Цельсієм вдасться лише спільними зусиллями. Однак наразі, наголосив він, людство не справляється з цією задачею.

«Це виклик для нашої колективної життєдіяльності – еволюційна загроза людському існуванню, яким ми його знаємо. І кожен день, коли ми зволікаємо, ціна за бездіяльність зростає. Тож нехай це буде момент, коли ми тут, у Глазго, відповімо на заклик історії», - підкреслив Байден.

Читайте також: Генсек ООН закликав припинити ставитися до природи «як до туалету»

Президент США зауважив, що глобальні кліматичні зміни вже не викликають сумнівів у більшості населення, яке спостерігає збільшення стихійних лих у світі. Це спустошує світ, руйнує засоби для людського існування, загрожує життю людей та коштує світовій економіці трильйони доларів.

У цьому зв’язку Байден підтвердив, що Сполучені Штати будуть спроможні досягнути амбіційної мети та знизити до 2030 року на 50-52% рівні викидів парникових газів у порівнянні з 2005 роком. У цьому зв’язку він запевнив, що його адміністрація докладатиме всіх можливих зусиль та закликав міжнародних партнерів скористатися прикладом США.

Читайте також: Зеленський: Наша мета - до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65%

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася міжнародна конференція СОР-26 щодо відповіді на глобальні зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-