Ліван знову зі світлом після 24-годинного блекауту

Ліван знову зі світлом після 24-годинного блекауту

Укрінформ
У Лівані відновили електропостачання після 24-годинного знеструмлення всієї країни.

 Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Знеструмлення спричинила відсутність іноземної валюти в Лівані, яка ускладнила розрахунки з закордонними постачальниками енергії.

Міністерство енергетики Лівану заявляє, що центральний банк країни надав кредит у розмірі 100 мільйонів доларів США на придбання необхідного обсягу палива та продовження роботи електростанцій.

Електромережа Лівану вчора припинила роботу, і місцеві посадовці заявили, що навряд чи її відновлять протягом кількох наступних днів.

Читайте також: Негода в Україні знеструмила 71 населений пункт у двох областях

Повне відключення почалося опівдні в суботу, коли дві найбільші ліванські електростанції припинили роботу через брак палива. У своїй заяві в неділю державний постачальник електроенергії заявив, що на сьогодні він постачає такий же обсяг електроенергії, як і до вчорашнього відключення.

Але навіть до останнього відключення люди в Лівані часто отримували лише дві години електропостачання щодня.

Як повідомлялося, 9 жовтня увесь Ліван було знеструмлено, оскільки через брак палива дві найбільші електростанції країни не працювали.

Раніше Ліван було паралізовано економічною кризою, що посилилася через призупинення постачання імпортного палива. Багато ліванців зазвичай покладаються на приватні генератори електрики, що працюють на дизельному пальному, однак на всіх їх не вистачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-