Сенат США підтримав тимчасову ініціативу, що дозволить уникнути дефолту

Сенат США підтримав тимчасову ініціативу, що дозволить уникнути дефолту

Укрінформ
Сенат США  ухвалив тимчасову угоду, яка передбачає можливість збільшення ліміту державного боргу на період до грудня нинішнього року, щоби уникнути загрози дефолту національної економіки США.

Голосування у верхній палаті відбулося ввечері четверга, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Законодавці підтримали законопроєкт, головним чином, за партійною ознакою. За документ віддали свої голоси 50 демократів, 48 республіканців висловилися проти (двоє сенаторів були відсутніми).

Можливість для винесення законопроєкту на загальне голосування Сенату виникла після того, як керівництво Демократичної і Республіканської партій дійшли  компромісу, який виграв практично два місяці для підготовки нового документа про ліміти державного боргу. Після цього 11 республіканців приєдналися до 50 демократів під час процедурного голосування, щоби уникнути можливості блокування проєкту закону в подальшому.

Документ передбачає підвищення ліміту державного боргу США на $480 мільярдів до 3 грудня. Цей показник був визначений Міністерством фінансів США як мінімально необхідний для задоволення фінансових потреб національної економіки.

Читайте також: Замороження держборгу США загрожує стабільності долара у світі - Байден

Тепер законопрєкт має пройти голосування в нижній палаті Конгресу США, яка контролюється демократичною більшістю. Очікується, що Палата представників затвердить прийняту Сенатом тимчасову норму. У Білому домі також дали зрозуміти, що президент Байден готовий підписати документ зі свого боку.

Як повідомляв Укрінформ міністр фінансів США Джанет Єллен неодноразово наголошувала на необхідності ухвалити до 18 жовтня законопроєкт, який дозволить підняти ліміт державного боргу. Інакше це може призвести до оголошення Штатами економічного дефолту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-