Республіканці в Сенаті США внесли пропозицію, яка дозволить уникнути дефолту

Республіканці в Сенаті США внесли пропозицію, яка дозволить уникнути дефолту

Укрінформ
Ризик дефолту для економіки США зменшився після того, як лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл виступив із пропозицією до демократичної більшості підвищити ліміт державного боргу лише на два місяці.

Про це повідомляє в середу американське агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Макконнелл пропонує демократам домовитись про підвищення ліміту держборгу США до кінця листопада, зменшуючи безпосередній ризик дефолту»,- зауважується в публікації.

Фактично, ця пропозиція лише виграє майже два місяці, щоби дати можливість демократам узгодити новий законопроєкт, який враховуватиме позиції всіх сторін.

«Макконнелл вимагає, щоби збільшення ліміту державного боргу демократами відбувалося шляхом більш складного процесу, відомого як «врегулювання»,- зауважується в повідомленні.

Як зауважив сам Макконнелл, його пропозиція відкине закиди демократів, що дії республіканців нібито ведуть до кризи, й забезпечить нинішньому уряду США «достатньо часу» для прийняття окремого законодавства щодо ліміту державного боргу.

Читайте також: CША вперше з 2016 року розкрили кількість ядерних боєголовок

Тим часом, поява повідомлення про нову можливість для уникнення кризи призвело до зростання акцій на американських біржах.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів США Джанет Єллен неодноразово наголошувала на необхідності ухвалити до 18 жовтня законопроєкт, який дозволить підняти ліміт державного боргу. Інакше це може призвести до оголошення Штатами економічного дефолту. Президент США різко розкритикував дії республіканців у Конгресі, які протидіють законодавчому підвищенню ліміту держборгу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-