Штати хочуть ввести правила банківського регулювання для криптовалютних компаній – WSJ

Штати хочуть ввести правила банківського регулювання для криптовалютних компаній – WSJ

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість введення правил банківського регулювання для криптовалютних компаній, які випускають stablecoins – криптовалюту, що використовує, зокрема, долар США як базовий актив.

Про це повідомило в п’ятницю американське ділове видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, обізнані в питанні, передає Укрінформ.

«Ці кроки мають розвіяти побоювання регуляторів, що stablecoins – цифрові гроші, прив’язані до національних валют, таких як долар США – можуть спровокувати фінансову паніку й через це потребують більш жорсткого регулювання»,- зауважується в публікації.

Очікується, що адміністрація Байдена звернеться до Конгресу США з проханням розглянути законодавство про створення спеціального статуту для криптовалютних компаній.

Читайте також: У Сальвадорі запустили ферму з видобутку біткоїнів

Як повідомлялося, stablecoins випускаються такими компаніями, як Tether Ltd. та Circle Internet Financial Inc. Вони мають поєднувати стабільність національних валют, таких як долар США, з можливістю швидкої торгівлі в Інтернеті. Водночас, існують застереження, що stablecoins можуть викликати нестабільність, якщо користувачі матимуть сумніви у вартості своїх базових активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-