У США почали щеплювати бустерною дозою COVID-вакцини

У США почали щеплювати бустерною дозою COVID-вакцини

Укрінформ
У США почали робити бустерні щеплення вакциною виробництва компанії Pfizer/BionTech від хвороби COVID-19 людям похилого віку та іншим категоріям громадян, що входять до груп ризику на тлі тривалої пандемії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Президент США Джо Байден 24 вересня закликав тих, хто має право на додаткову вакцинацію, отримати щеплення. Він наголосив, що сам планує щепитися знову якомога швидше.

"Якщо Ви щеплені: Ви у гарній формі, і ми робимо все можливе, щоб так і тривало далі, і саме тут необхідна бустерна доза", - зазначив Байден.

Він закликав тих, хто зараз має право на додатковий укол, зробити його та сказав, що незабаром отримає свою бустерну дозу.

Читайте також: Японія надасть іншим країнам 60 мільйонів доз COVID-вакцин

Рішення про те, кому саме слід отримати бустерну дозу, було спірним, оскільки американські експерти довго вивчали її переваги.

Зрештою вченими було вирішено надати треті щеплення: людям віком 65 років та старше, мешканцям будинків для людей похилого віку та людям у віці від 50 до 64 років, які мають хронічні захворювання, такі як діабет.

Додаткову (бустерну) дозу надаватимуть щонайменше за 6 місяців після останнього щеплення, що робить її сьогодні вже доступною приблизно для 20 мільйонів людей у США.

Читайте також: У приміщенні Запорізької ОДА для держслужбовців організували вакцинацію

Загалом близько 182 мільйонів американців наразі повністю щеплені від COVID-19, що становить 55% всього населення країни.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 25 вересня зафіксовано 231 915 321 випадок коронавірусу, зокрема 4 751 585 летальних, одужали 208 526 102 особи.

 Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-