Палата представників США затвердила $1 мільярд на «Залізний купол» для Ізраїлю

Палата представників США затвердила $1 мільярд на «Залізний купол» для Ізраїлю

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США ухвалила виділення $1 мільярду для системи ПРО «Залізний купол» в Ізраїлі – попри те, що частина прогресивних демократів виступала категорично проти цього.

Як повідомило інформагентство Reuters, ця норма була затверджена в загальному проєкті закону про оборонний бюджет США, передає Укрінформ.

«Положення було ухвалене 420 представниками проти дев’яти (вісім з яких були демократи і один республіканець», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Комітет Конгресу США схвалив збільшення безпекової допомоги Україні

Група прогресивних демократів добивалася скасування цієї норми в законі, звинувативши Ізраїль у порушенні прав людини стосовно палестинців. Однак це загрожувало голосуванню закону в цілому, й до того ж не мало підтримки з боку Республіканської партії й більшості демократів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт подякував обом партіям в Палаті представників за підтримку.

«Ті, хто намагається оскаржити цю підтримку, отримали сьогодні резонансну відповідь», - наголосив він у заяві з цього приводу.

Читайте також: США можуть передати Україні систему ПРО «Залізний купол» - Politico

Як повідомляв Укрінформ, протиракетна система «Залізний купол» ефективно показала себе в обороні ізраїльської території під час масованого ракетного обстрілу з палестинської сторони цього року. У вересні Міністерство оборони України заявило, що також розглядає можливість придбання протиракетної системи на кшталт такої, яку використовує Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-