В Індонезії силовики ліквідували місцевого лідера ІДІЛ

В Індонезії силовики ліквідували місцевого лідера ІДІЛ

Укрінформ
Найбільш активного бойовика Ісламської держави в Індонезії Алі Калору було вбито в перестрілці з силами безпеки під час проведення контртерористичної операції в джунглях острова Сулавесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета Guardian

За словами військового начальника провінції Центральний Сулавесі, бригадного генерала Фаріда Макруфа, Калора був одним із двох бойовиків, убитих у перестрілці. Генерал ідентифікував іншого підозрюваного екстреміста як Джака Рамадана.

Двоє чоловіків були застрелені під час рейду в суботу спільною групою військових і поліціянтыв у гірському районі Паріджі-Мутунг у центральній частині Сулавесі, сказав Макруф. Ця місцевість межує з районом Посо, який вважається осередком екстремізму в провінції.

«Алі Калора був найбільш розшукуваним терористом і лідером MIT», - сказав Макруф, маючи на увазі воєнізоване угруповання моджахедів Східної Індонезії, яке заявило про свою відданість ІДІЛ. Він додав, що сили безпеки розшукують ще чотирьох членів угруповання.

Читайте також: Пожежа в індонезійській в'язниці: щонайменше 40 загиблих

Моджахеди Східної Індонезії взяли на себе відповідальність за кілька вбивств поліціянтів та християн, які становлять релігійну меншину в країні. 

В останні місяці влада активізувала антитерористичні операції в Центральному Сулавесі. Угрупування МІТ присягнуло на вірність ІДІЛ у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-