У США сина нью-йоркського магната визнали винним в убивстві

У США сина нью-йоркського магната визнали винним в убивстві

Укрінформ
У Каліфорнії суд присяжних визнав винним в убивстві 78-річного Роберта Дерста - сина нью-йоркського магната з нерухомості Сеймура Дерста.

Про це передає Укрінформ з посиланням на «Reuters». 

Спадкоємець магната у 2000 році убив свою найкращу подругу Сюзан Берман. Повідомляється, що це перше зі звинувачень щодо вбивства трьох осіб, яке упродовж майже сорока років міг вчинити Дерст. 

Присяжні визнали його винним в убивстві свідка з метою приховування іншого злочину, що тягне на довічне ув'язнення.

Суд відбувся через шість років після того, як злочин було розкрито в документальному телесеріалі «Прокляття», де вбивця зізнається: «Що я, дідько, накоїв?.. Убив їх усіх, звичайно».

Читайте також: 17 штатів США судитимуться з Обамою через мігрантів

Прокурори стверджували, що загалом Дерст убив трьох осіб: свою зниклу дружину, Берман і сусіда в Техасі, який упізнав його, коли той переховувався від правоохоронців.

Попри те, що Дерста тривалий час підозрювали у зникненні його дружини, 29-річної студентки медичного університету, йому так і не було пред'явлено звинувачення. Прокурори заявили, що він убив її 39 років тому, а 18 років потому вирішив прибрати Берман, оскільки вона проговорилася, що допомогла Дерсту приховати злочин. 55-річну Берман було вбито пострілом у потилицю в її будинку у Беверлі-Гіллз.

Читайте також: Суд у США відхилив клопотання ексвласників ПриватБанку про припинення розгляду справи

Звинувачення також розслідувало смерть і розчленування у 2001 році Морріса Блека, який був сусідом Дерста в Галвестоні, штат Техас. Місцеве журі присяжних виправдало Дерста, хоча той зізнався, що розчленував тіло Блека й викинув його в Галвестонську затоку.

Дерст сказав, що Блек наставив на нього пістолет і був випадково застрелений під час боротьби. 

Ухвалення вироку щодо міри покарання за вбивство Берман призначено на 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-