«Талібан» заперечує загибель свого експосадовця через внутрішні суперечки

«Талібан» заперечує загибель свого експосадовця через внутрішні суперечки

Укрінформ
«Талібан» заперечує заяви про те, що колишній голова його політичного офісу в столиці Катару Досі, мулла Абдул Гані Барадар був убитий під час перестрілки з іншим високопосадовцем угруповання під час суперечки про розподіл влади в тимчасовому уряді талібів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Представник «Талібану» Сухейль Шагін стверджує, що Барадар, нещодавно призначений віцепрем’єр-міністром уряду талібів, опублікував голосове повідомлення, в якому нібито «відкидає твердження про те, що був поранений або загинув у сутичці».

«Він каже, що вони брехливі та абсолютно безпідставні», – йдеться в заяві Шагіна.

Читайте також: В Афганістані після захоплення влади талібами припинили роботу 153 ЗМІ

Барадара кілька днів не бачили на публіці. Він не був частиною делегації талібів, яка зустрілася в Кабулі 12 вересня з міністром закордонних справ Катару шейхом Мохаммедом бін Абдуррахманом аль-Тані.

Читайте також: Таліби почали страчувати цивільних у завойованій провінції

Верховного лідера «Талібану» муллу Хайбатуллу Ахундзаду також не бачили на публіці з того часу, як 15 серпня таліби захопили Кабул. На минулому тижні було опубліковано письмову заяву від імені Хайбатулли, яка проголошувала тимчасовий уряд талібів.

Нагадаємо: Барадар був одним із трьох заступників лідера руху «Талібан» до минулого тижня, коли було оголошено уряд під керівництвом угруповання. Він став єдиним заступником керівника талібів, який не був призначений головою великого міністерства.

Два тижні тому Барадара вважали ймовірним головою тимчасового уряду талібів. Він був одним з найвідоміших облич руху за останні роки через свою роль очільника політичного офісу талібів у Досі.

 Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-