Штати забрали систему ППО та батареї Patriot з Саудівської Аравії

Штати забрали систему ППО та батареї Patriot з Саудівської Аравії

Укрінформ
Військові США забрали свою найсучаснішу систему протиракетної оборони та батареї Patriot із Саудівської Аравії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Таке рішення прийняли незважаючи на те, що королівство продовжує зазнавати повітряних атак з боку єменських бойовиків-хуситів.

У той час як десятки тисяч американських військових залишаються на Аравійському півострові, в якості противаги збройним силам Ірану, арабські країни Перської затоки стурбовані планами США на майбутнє, оскільки американські військові протистоять зростаючій загрозі в Азії, яка потребує залучення засобів протиракетної оборони.

Передислокація системи ППО Patriot з авіабази принца Султана біля Ер-Ріяда сталася, коли Арабські союзники Америки у Перській затоці спостерігали за виведенням американських військових з Афганістану.

Читайте також: Трамп - про виведення військ з Афганістану: США навряд чи оговтаються від ганьби

Напруженість залишається високою, оскільки мирні перемовини у Відні, схоже, зайшли у глухий кут через провал ядерної угоди Ірану зі світовими державами, що підвищує небезпеку майбутніх конфронтацій в регіоні.

Як повідомлялося, збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. Повстанці-хусити з шиїтського руху «Ансар Аллах», що захопили столицю Сану та значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

У грудні 2018 року у Швеції було підписано мирну угоду між хуситами та єменським урядом. Однак, за оцінками експертів, вона кволо втілюється у життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-