Глава МЗС Франції звинуватив талібів: Вони брешуть

Глава МЗС Франції звинуватив талібів: Вони брешуть

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан звинуватив керівництво ісламістського руху "Талібан", який захопив владу в Афганістані, у брехні.

Про це повідомляє  DW, передає Укрінформ.

"Вони казали, що дозволять деяким іноземцям та афганцям вільно виїхати з країни, вони говорили про інтегративний і репрезентативний уряд, але вони брешуть", - заявив міністр в ефірі телеканалу France 5,

Як зазначається, Ле Дріан підтвердив, що Франція не визнає легітимність уряду, сформованого керівництвом "Талібану", і не збирається підтримувати з ним контакт.

"Уряд Франції хоче спочатку побачити справи", - підкреслив глава МЗС.

"На думку Ле Дріана, саме талібам зараз необхідні міжнародні зв'язки та економічний "перепочинок ", тому варто дочекатися їхніх подальших кроків", - додає DW.

Видання вказує, що глава французької дипломатії 12 вересня вирушить до Катару на переговори про евакуацію з Афганістану французьких громадян, а також афганців, пов'язаних із Францією. Дотепер Париж вивіз із Афганістану близько 3 тисяч осіб.

Як повідомлялося, речниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані звернулася до талібів із закликом "негайно припинити застосування сили та затримання тих, хто реалізує своє право на мирні зібрання, а також журналістів, які висвітлюють протести".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-