Афганські жінки протестували через те, що в новому уряді - лише чоловіки

Афганські жінки протестували через те, що в новому уряді - лише чоловіки

Укрінформ
Десятки жінок у Кабулі та в провінції Бадахшан на північному сході Афганістану протестували проти нового тимчасового уряду, сформованого «Талібаном», до якого увійдуть виключно чоловіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Учасниці демонстрацій заявили, що не приймуть уряд без жінок-міністрів.

Повідомляється, що деяких жінок побили ще до розгону протестів талібами.

Місцева інформаційна організація Etilaatroz заявила, що деяких її журналістів затримали та побили за висвітлення жіночих протестів.

Читайте також: Таліби заборонили афганським жінкам займатися спортом

Таліби, які не відповіли на звинувачення, попередили, що такі протести є незаконними. Вони сказали, що протестувальникам потрібен дозвіл на марш, і вони не повинні використовувати «образливі слова».

Як передавав Укрінформ, радикальний рух "Талібан", що прийшов до влади в Афганістані, заборонив проведення акцій протесту в країні. Афганців закликали уникати демонстрацій до прийняття відповідних законів.

Нагадаємо, що, Сполучені Штати заявили, що поки що не мають наміру офіційно визнавати новий уряд Афганістану, сформований з високопоставлених представників «Талібану» та спостерігатимуть за розвитком ситуації в країні.

7 вересня представник «Талібану» оголосив новий склад уряду Афганістану, який очолить Мохаммад Хасан Ахунд.

15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. «Талібан» заявив, що контролює усю територію країни.

Фото: Getty images, EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-