Байден відвідав постраждалі від урагану «Іда» регіони

Байден відвідав постраждалі від урагану «Іда» регіони

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив у вівторок, що низка нещодавніх екстремальних погодних явищ свідчить про необхідність негайного втручання на державному рівні.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це він сказав на зустрічі з посадовцями у Нью-Джерсі під час поїздки в постраждалі від урагану «Іда» регіони.

«Протягом десятиліть науковці попереджали про те, що екстремальні погодні умови стануть ще більш екстремальними, що зміна клімату вже тут, і ми переживаємо її зараз. У нас більше немає часу… - зазначив Байден. - Уся країна страждає від екстремальної погоди, і зараз ми в реальному часі бачимо, який вигляд матиме держава. І якщо ми не зможемо повернути назад, то можемо запобігти погіршенню ситуації».

Читайте також: Кількість жертв урагану «Іда» у США зросла до 63

Під час візиту до Нью-Джерсі та Нью-Йорка Президент зустрічається з постраждалими, співробітниками служб швидкого реагування та місцевими посадовцями.

Як повідомлялося, ураган «Іда», пройшовши через Луїзіану та Міссісіпі, зумовив сильні зливи, повені й торнадо на північному сході країни. У Луїзіані, в Коннектикуті, Мериленді, Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Пенсільванії та Вірджинії, загинуло понад 60 осіб. Байден оголосив надзвичайну ситуацію у Нью-Джерсі та Нью-Йорку.

Читайте також: Повені знову загрожують південним штатам США, що постраждали від «Іди»

Цей візит – друга поїздка Президента за тиждень у постраждалі райони. У п'ятницю Байден відвідав Луїзіану, де провів нараду з ліквідації наслідків стихійного лиха й оглянув квартали, зруйновані ураганом.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-