У Бразилії соцмережам заборонили «свавільне видалення» контенту

У Бразилії соцмережам заборонили «свавільне видалення» контенту

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару підписав указ, спрямований на обмеження повноважень соціальних мереж з видалення облікових записів і контенту.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на BBC.

За словами Болсонару, зміна правил необхідна для боротьби зі «свавільним видаленням» профілів у соцмережах. Він додав, що новий указ допоможе «захистити свободу слова».

Як зазначається у заяві адміністрації Болсонару, новий указ спрямований на те, щоб прояснити повноваження компаній соціальних мереж з контролю над контентом на своїх платформах.

Технологічні гіганти повинні будуть надати «справедливу причину і мотивацію», перш ніж видаляти обліковий запис або контент. Інших деталей не наводиться.

Оголошення з’явилося напередодні масштабних демонстрацій прихильників Болсонаро по всій Бразилії.

Під час пандемії коронавірусу Twitter та Facebook видалили безліч повідомлень президента Бразилії і його прихильників, позначивши їх такими, що вводять в оману.

У липні YouTube видалив близько 15 відео з каналу, що належить Болсонару, за поширення дезінформації про коронавірус. Деякі з них включали відеоролики, в яких пропагувалося використання проти COVID-19 ліків, ефективність яких не доведена.

Читайте також: Ірландія оштрафувала WhatsApp на €225 мільйонів за чотири порушення

Минулого року Facebook виконав наказ Верховного суду Бразилії про блокування акаунтів десятків головних союзників Болсонаро, звинувачених у пропаганді дезінформації проти федеральних суддів.

З тих пір Болсонаро закликав прихильників перейти на альтернативні платформи, такі як Telegram і Parler.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-