З ізраїльської в'язниці втекли шестеро терористів

З ізраїльської в'язниці втекли шестеро терористів

Укрінформ
Управління в'язниць Ізраїлю (ШАБАС) підтвердило втечу рано вранці 6 вересня шести в'язнів, що причетні до терористичної діяльності, з в'язниці "Гільбоа" на півночі країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Newsru.co.il.

Саму втечу було здійснено за допомогою тунелю з в'язниці "Гільбоа", де утримують терористів, що засуджені на тривалі терміни ув'язнення.

По тривозі піднято значні сили поліції та підрозділів ШАБАС, за підтримки вертольотів та безпілотних літаків. Задіяно спецслужби та військових.

П'ятеро в'язнів були активістами терористичної організації "Ісламський джихад". Шостим, і можливим організатором втечі, є один з лідерів терористів ФАТХу Захарія Зубейді.

За даними сайту N12/"Мако", ув'язнені, найімовірніше, прорили тунель під туалетного кабіною і зуміли вибратися з в'язниці через каналізаційну шахту. За словами одного зі свідків, втікачів помітили місцеві фермери, які звернулися до поліції.

Читайте також: Байден доручив розсекретити документи про теракти 11 вересня

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет вже обговорив цей інцидент з міністром внутрішньої безпеки Омером Бар-Левом і відзначив виняткову серйозність інциденту, наголосивши на необхідності "системних зусиль" з боку сил безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, більше як 400 в'язнів перебувають у бігах на Гаїті після втечі з в'язниці Круа-де-Букет, під час якої загинуло 25 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-