Засудженого експрезидента ПАР відпустили з в’язниці за станом здоров’я

Засудженого експрезидента ПАР відпустили з в’язниці за станом здоров’я

Укрінформ
Засудженого на 15 місяців за неповагу до суду колишнього президента Південно-Африканської Республіки (ПАР) Джейкоба Зуму умовно-достроково звільнили за медичними показаннями через поганий стан здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У Департаменті виправних установ країни пояснили, що впродовж решти свого терміну Зума повинен буде дотримуватися певних умов, перебуваючи у «системі виправних установ».

У відомстві пояснили, що рішення про умовно-дострокове звільнення 79-річного Зуми було ухвалене після отримання медичного звіту про його стан здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, влітку цього року Конституційний суд визнав Зуму винним у прояві неповаги до суду та присудив йому 15 місяців реального позбавлення волі. 9 липня позов колишнього президента ПАР Джейкоба Зуми стосовно скасування його тюремного терміну був відхилений судом.

Джейкоб Зума був президентом ПАР з 2009 до 2018 року.

Читайте також: У парламенті ПАР депутати почубились і освистали президента

Із 9 липня у кількох провінціях ПАР розпочалися протести із закликом звільнити колишнього президента Джейкоба Зуму з в'язниці в Квазулу-Наталі, які пізніше переросли у жорстокі заворушення.

Натовпи молодих людей підпалюють машини на дорогах, грабують магазини та вдаються до інших актів вандалізму. Також відбуваються сутички з поліцією.

Всього загинуло понад 200 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-