Facebook допоміг евакуювати 175 людей з Афганістану

Facebook допоміг евакуювати 175 людей з Афганістану

Укрінформ
Американська компанія Facebook допомогла евакуювати 175 людей з Афганістану, де контроль над владою узяв радикальний рух «Талібан».

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

«Під час процесу з надання допомоги працівникам Facebook та близьким партнерам виїхати з Афганістану ми об’єднали зусилля, щоб допомогти групі журналістів та їхніх сімей, які опинилися у серйозній небезпеці», - заявив речник компанії.

Загалом ідеться евакуацію про 175 людей, серед яких є працівники компанії, місцеві активісти, незалежні журналісти та їхні сім'ї, зокрема й 75 дітей.

Читайте також: Блінкен подякував Україні за допомогу в евакуації людей з Афганістану

«Завдяки керівництву мексиканського уряду їх зустріли у Мексиці», - додали у компанії.

В уряді Мексиці підтвердили прибуття рейсу у середу і зазначили, що ця група вже четверта, яка прибула до країни з гуманітарних причин через ситуацію в Афганістані.

Раніше соціальна мережа Facebook підтвердила, що вважає «Талібан» терористичною організацією і тому забороняє групу та весь контент на її підтримку на своїх платформах.

Читайте також: ВООЗ попереджає про нестачу харчів в Афганістані

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Маммед Наїм оголосив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-