Вбивця Роберта Кеннеді отримав право на дострокове звільнення

Вбивця Роберта Кеннеді отримав право на дострокове звільнення

Укрінформ
Комісія з питань умовно-дострокового звільнення Каліфорнії проголосувала за звільнення палестинця Серхана Серхана, який у червні 1968 року вбив кандидата в президенти США Роберта Кеннеді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Так, Серхан провів за гратами 53 роки за те, що застрелив сенатора Кеннеді після його промови в готелі «Амбасадор» у Лос-Анджелесі. Багато дослідників стверджують, що це вбивство змінило хід історії, так як Кеннеді на той момент був лідером передвиборчих перегонів.

Спочатку Серхана засудили до смертної кари, але потім покарання пом'якшили до довічного ув'язнення. На момент скоєння злочину Серхану було 24 роки.

Згідно з підсумками голосування комісії, Серхан більше не загроза для суспільства, проте це не завжди гарантує звільнення ув'язненого.

Читайте також: Обручка вбивці Кенеді піде з молотка у США

Тепер рішення має прийняти губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом.

«Минуло понад півстоліття. Того імпульсивного юнака, яким я був тоді, більше не існує», - запевняв Серхан у своєму зверненні до комісії.

«Сенатор Кеннеді був надією всього світу, і я тоді нашкодив усім - усвідомлення цього жахливого вчинку завдає мені болю», - підкреслив увбивця Роберта Кеннеді.

В окружній прокуратурі Лос-Анджелеса заявили, що не оскаржуватимуть рішення комісії з помилування.

77-річний палестинець подавав прохання про помилування 16 разів. Після свого арешту він стверджував, що скоїв замах, так як Роберт Кеннеді підтримував виділення американської допомоги Ізраїлю. Пізніше він стверджував, що не пам'ятає про замах.

Рішення комісії було винесене після того, як двоє дітей Роберта Кеннеді звернулися з проханням помилувати вбивцю їхнього батька.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-