Вітер утворив у Греції дві нові пожежі, евакуйовують кілька сіл

Вітер утворив у Греції дві нові пожежі, евакуйовують кілька сіл

Укрінформ
На території Греції в понеділок зафіксували щонайменше дві нові нові пожежі, а сильний вітер ускладнює їх гасіння. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Перша пожежа спалахнула в понеділок вранці на півдні Евії, другого за величиною острова Греції, північ якого була знищена на початку цього місяця внаслідок особливо потужної пожежі.

Друга пожежа сталася в районі Вілія на північний захід від Афін – на території, що була знищена полум’ям минулого тижня.

Так, влада вже видала розпорядження про евакуацію сіл Вілія та Профітіс-Іліас, що приблизно за 50 км від столиці Греції.

Читайте також: На грецькому острові Евбея спалахнула ще одна пожежа

Поліція припинила рух на автодорозі Елефсіна-Тівон поблизу Вілії. Заступник губернатора Аттики Лефтерис Космопулос розповів, що полум'я утворює фронт щонайменше на 1,5 км і горить у густих лісах.

Як повідомляв Укрінформ, Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі через спеку. Загинули двоє людей, евакуйовані тисячі жителів і туристів.

Українські рятувальники у межах надання допомоги в гасінні масштабних пожеж у Греції минулої доби проводили роботи поблизу міста Елініка.

Читайте також: Лісові пожежі у Франції знищили вже понад вісім тисяч гектарів

Слід зауважити, що в цілому в Греції в результаті лісових пожеж через спеку щонайменше 1,3 тисячі будинків пошкоджені, з яких 300 повністю зруйновані, загалом вогонь знищив 84,5 тисячі гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-