«Коктейль з антитіл» показав на 77% ефективний захист для груп ризику – AstraZeneca

«Коктейль з антитіл» показав на 77% ефективний захист для груп ризику – AstraZeneca

Укрінформ
Компанія AstraZeneca заявила, що "коктейль з антитіл" AZD7442 виявився на 77% ефективним у запобіганні симптоматичного захворювання на COVID-19 у людей з високим ризиком розвитку ускладнень від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Всього у випробовуванні AZD7442 взяли участь 5197 людей з США, Великобританії, Бельгії, Франції та Іспанії. У компанії намагалися дослідити, чи може "коктейль з антитіл" запобігти зараженню у групах ризику розвитку ускладнень від коронавірусу.

Коктейль AZD7442 показав ефективність у 77% щодо запобігання симптоматичному захворюванню на COVID-19 у людей з високим ризиком розвитку ускладнень від коронавірусу.

Читайте також: Україна отримала близько 800 тисяч доз AstraZeneca – кого щепитимуть

«Нам потрібні додаткові підходи для осіб, які не мають належного захисту від вакцин проти COVID-19. Ми дуже задоволені цими даними щодо ефективності та безпеки у людей з високим ризиком (розвитку ускладнень від коронавірусу – ред.)», - заявив виконавчий віцепрезидент AstraZeneca Мене Пангалос.

Компанія заявила, що нині готує дані регуляторним органам для отримання дозволу на екстрене використання AZD7442.

Читайте також: Польща передасть в Україну 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Як повідомляв Укрінформ, у червні шведсько-британська компанія AstraZeneca заявила, що "коктейль з антитіл" AZD7442 виявився не таким ефективним, як очікувалося, і здатний запобігти появі симптомів захворювання COVID-19 лише в 33% випадків.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-