Меркель і Байден обговорили Афганістан та домовилися про співпрацю

Меркель і Байден обговорили Афганістан та домовилися про співпрацю

Укрінформ
Німеччина і США мають намір тісно співпрацювати в питаннях щодо Афганістану - про це в ході телефонної бесіди домовилися лідери двох країн.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Джо Байден під час телефонної розмови в середу, 18 серпня, обговорили ситуацію в Афганістані.

"Канцлер і президент домовилися про подальшу тісну співпрацю, в тому числі між бундесвером і американськими силами безпеки в аеропорту Кабула", - розповів офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Як зазначається, лідери двох країн дійшли згоди, що з Афганістану слід "вивезти якомога більше людей, котрі потребують захисту".

Читайте також: Байден припускає, що військові США залишаться в Афганістані після «дедлайну»

У цьому контексті Меркель наголосила, що Берлін бачить необхідність гарантувати безпеку якомога більшій кількості афганських громадян, які співпрацювали з Німеччиною.

Як повідомлялося, Ангела Меркель визнала, що міжнародна військова місія в Афганістані виявилася не такою успішною, як планувалося.

Канцлер також заявила, що ситуація з евакуацією з Афганістану німецьких громадян і місцевих працівників є вкрай складною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-