Прем'єр Греції вибачився перед громадянами за невдачі в ліквідації вогню

Прем'єр Греції вибачився перед громадянами за невдачі в ліквідації вогню

Укрінформ
Масштабні лісові пожежі на другому за величиною острові Греції знищили незаймані ділянки лісу, спалили будинки, підприємства та змусили тисячі людей евакуюватися.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вибачився перед співгромадянами через невдачу в ліквідації вогню, передає Укрінформ із посиланням на Еkathimerini.

"Очевидно, що кліматична криза зачіпає всю планету. З пожежами, які тривають кілька днів. Це пояснення, але не відмовка або алібі. Можливо, ми зробили все, що було можливо для людини, але в багатьох випадках цього здалося недостатньо в нерівній битві з природою", - відзначив Міцотакіс.

Читайте також: Гасити лісові пожежі у Греції допомагають 22 країни

За словами міністра сільського та лісового господарства Бекіра Пакдемірлі, ситуація навоколо лісових пожеж у країні поступово покращується.

"Ще занадто рано говорити, що пожежі знаходяться під контролем, але ми наближаємося до цього моменту", - додав посадовець.

Читайте також: У Греції сталася аварія літака, який брав участь у гасінні пожеж

Нагадаємо: понад 20 країн Європи та Близького Сходу відгукнулися на прохання Греції допомогти у гасіння пожеж, відправивши до країни пожежників, рятувальників й робочу техніку. Голова цивільного захисту Хардаліас відзначив, що вогнеборці наразі роблять усе можливе.

Фото: Eurokinissi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-