Ізраїль обстріляли з Лівану, задіяний «Залізний купол»

Ізраїль обстріляли з Лівану, задіяний «Залізний купол»

Укрінформ
З території південного Лівану по Ізраїлю випустили велику кількість ракет, ЦАХАЛ задіяв систему ПРО «Залізний купол».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Newsru.co.il.

«Пресслужба ЦАХАЛу повідомляє: з території Лівану в бік Ізраїлю було випущено понад десять ракет, більшість з яких були перехоплені системою ПРО «Залізний купол», інші впали на відкритій місцевості в районі Ар Дов, не заподіявши шкоди. Постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

В Ізраїлі спрацювали сигнали тривоги, були чутні вибухи. Ізраїльські військові оголосили про надзвичайну ситуацію жителям селищ Снір, Ейн-Кінія і Неві Атів (Голанські висоти, поблизу Гермона).

Ліванські ЗМІ повідомляють, що обстріл вівся з височини з району Аль-Аракуб на півдні Лівану (недалеко від міста Набатія). Також повідомляється, що бойові літаки ізраїльських ВПС помічені в повітряному просторі південного Лівану, в районах Хасбая і Аль-Аркуб.

У пресслужбі ЦАХАЛу заявили, що ізраїльська армія завдає ударів у відповідь по цілях у південному Лівані.

Ліванська терористична організація «Хізбалла» взяла на себе відповідальність за сьогоднішній ракетний обстріл території Ізраїлю. «Ісламський спротив у Лівані запустив 122-мм ракети по блокпостах окупаційної армії в районі ферм Шебаа. Запуск було здійснено у відповідь на удари ізраїльських ВПС по цілях у південному Лівані», - йдеться в заяві «Хізбалли».

Відзначається, що вперше за тривалий період «Хізбалла» бере на себе відповідальність за ракетний обстріл ізраїльської території.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет був поінформований про ситуацію на півночі країни. Він збирає нараду керівників силових структур, в якій візьмуть участь міністр оборони Бені Ганц і керівник генштабу ЦАХАЛу Авів Кохаві.

Командування Миротворчого контингенту ООН в Південному Лівані (UNIFIL) оцінює сьогоднішній інцидент на лівансько-ізраїльському кордоні як дуже серйозний і закликає сторони до припинення вогню. У заяві UNIFIL не вказано прямо, що звернення адресоване до керівництва «Хізбалли».

Читайте також: Бойова авіація Ізраїлю завдала ударів по Лівану

Попередній ракетний обстріл ізраїльської території з південного Лівану було здійснено 4 серпня. ЦАХАЛ тоді завдав серію артилерійських і повітряних ударів у відповідь. Відповідальність була покладена на владу Лівану і на бойовиків палестинських угруповань у Лівані, а не на «Хізбаллу».

Цього року територія Ізраїлю зазнавала ракетного обстрілу з південного Лівану 6 серпня, 4 серпня, 20 липня, 19 травня, 17 травня і 13 травня. До 6 серпня «Хізбалла» не брала на себе відповідальність за ці обстріли.

Фото: Basel Awidat/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-