Цьогорічний липень увійшов у трійку найспекотніших в історії

Цьогорічний липень увійшов у трійку найспекотніших в історії

Ілюстрація
Укрінформ
Минулий липень був одним із найспекотніших за всю історію метеоспостережень разом із відповідними періодами у 2019 та 2016 роках.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в звіті Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S). 

Вчені зазначили, що липень 2021 року став на 0,33°C теплішим за однойменні періоди з 1991 по 2020 роки.

Загалом, температура повітря в минулому місяці була лише на 0,07°C менше, ніж у липні 2019 року та на 0,03°C менше, ніж у липні 2016 року.

Читайте також: Пекельний липень: у Києві 17 днів температура була вища за 30°С

Окрім того, цьогорічний липень став другим найгарячішим липнем на території Європи.

У звіті йдеться, що хвилі спеки спостерігалися від Балтії до східного Середземномор’я. Також аномальні температури повітря переживав захід Північної Америки і Далекий Схід.

Так, рекордна спека та лісові пожежі накрили Сполучені Штати Америки та Канаду та спричинили загибель сотень людей. Окрім того, як наслідок аномальних температур, у Китаї, Бельгії та Німеччині випали рекордні опади, що викликали повені та людські жертви.

Читайте також: Вогонь винищив майже 600 гектарів землі у Каліфорнії – евакуюють тисячі людей

Європейський центр з питань зміни клімату моніторить температуру повітря з 1950 року, але використовує інформацію з інших баз даних, які мають погодні записи із середини 19 століття.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-