У Білорусі силовики затримали фотографа «Новага часу»

У Білорусі силовики затримали фотографа «Новага часу»

Укрінформ
Вранці 5 серпня силовики прийшли з обшуком до фотографа білоруської газети «Новага часу» (Нового часу) Дмитра Дмитрієва, після чого затримали його.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання.

Зазначається, що до Дмитрієва прийшли з обшуками близько 6:40 ранку. Він встиг зробити коротке повідомлення: "До мене прийшли".

Пізніше його дружина розповіла, що Дмитрієва відвезли, імовірно, до Слідчого комітету. Вона не знає, що саме інкримінують чоловікові.

Як пише Белсат, до 2012 року Дмитрієв працював у міліції, а потім звільнився і почав працювати фотографом. У 2020 році його неодноразово затримували під час роботи фотокореспондентом на акціях протесту в Мінську.

Читайте також: У Білорусі випустили з ізолятора журналістів «Радіо Свобода»

Раніше в середу в Мінську затримали білоруського філософа і методолога 65-річного Володимира Мацкевича, громадського діяча Влада Величка і соціолога і координатора Летючого університету Тетяну Водолазьку.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-