Радник Байдена прогнозує стрибок захворюваності COVID-19 у США – до 200 тисяч на добу

Радник Байдена прогнозує стрибок захворюваності COVID-19 у США – до 200 тисяч на добу

Укрінформ
Головний інфекціоніст США, радник Білого дому з медичних питань Ентоні Фаучі прогнозує, що восени у США може спостерігатися різкий стрибок захворюваності на COVID-19 - до 200 000 випадків на добу.

Як передає Укрінформ, про це Фаучі заявив у інтерв’ю McClatchy.

«Пам'ятаймо, усього кілька місяців тому в нас було близько 10 000 випадків на день, - сказав Фаучі. - Гадаю, що загалом, швидше за все, матимемо десь між 100 000 і 200 000 випадків».

Причиною нової хвилі захворюваності Фаучі вважає поширення штаму Delta та небажання значної частини населення робити щеплення.

Читайте також: Кількість випадків COVID-19 у світі перевищила 200 мільйонів

«Ми бачимо, що через високий рівень заразності й через те, що в нашій країні близько 93 мільйонів чоловік, які мають право на вакцинацію, не роблять щеплення,-у вас є значний резерв вразливих людей», - сказав він.

На його думку, велика кількість невакцинованих може призвести до появи ще більш небезпечного штаму, здатного долати захист, забезпечуваний наявними вакцинами.

«Якщо ми не придушимо спалах таким чином, що переважна частина населення буде щеплена, то станеться ось що: вірус продовжуватиме жевріти протягом осені й зими, і це дасть йому достатньо шансів отримати штам, який призведе до особливо тяжкого перебігу захворювання; відверто кажучи, нам дуже пощастило, що вакцини, які в нас є зараз, дуже добре справляються з нинішніми штамами… А може з’явиться варіант, який витіснить «Дельту», - пояснив головний інфекціоніст.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-