Двоє загиблих: Ізраїль звинуватив Іран у нападі на танкер

Двоє загиблих: Ізраїль звинуватив Іран у нападі на танкер

Укрінформ
Ізраїль звинуватив Іран в нападі на нафтовий танкер, внаслідок чого загинули два члени екіпажу судна - громадянин Великої Британії та громадянин Румунії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція AFP.

Двоє членів екіпажу нафтового танкера, що належить ізраїльському бізнесмену, загинули 30 липня неподалік Оману внаслідок атаки безпілотників, заявила лондонська компанія-оператор судна. Ізраїль звинуватив Іран у цій атаці.

Після інциденту військово-морські сили США прийшли на допомогу екіпажу у відповідь на екстрений сигнал лиха та побачили докази нападу, додає інформагентство.

Меїр Джаведанфар, експерт з іранської дипломатії та безпеки в ізраїльському університеті Герцлія ІДЦ, сказав AFP, що напад "швидше за все був організований Іраном".

Читайте також: На ізраїльське судно в Індійському океані здійснили напад

Іранський державний телеканал "Аль-Алам" з посиланням на "поінформовані регіональні джерела" заявив, що напад став "відповіддю на недавню ізраїльську атаку", націлену на аеропорт у центрі Сирії.

Як повідомляє BBC, інцидент стався в ніч проти 30 липня в Аравійському морі. Танкер-хімовоз Mercer Street, що експлуатується лондонською компанією "Zodiac Maritime", зазнав нападу біля узбережжя Оману.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід звинуватив у нападі "іранський тероризм".

Фото: Johan Victor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-