У болівійських Андах відкрили 5 нових видів рослин

У болівійських Андах відкрили 5 нових видів рослин

Фото
Укрінформ
Вчені з Великої Британії виявили в болівійських Андах 5 нових видів рослин з роду Jacquemontia - в'юнких або висячих рослин із гарними блакитними квітами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Phys.org. 

Так, у ході нового дослідження вчені класифікували і описали 28 відомих видів Jacquemontia. У зв'язку зі швидкою втратою біорізноманіття у Південній Америці і в усьому світі ідентифікація рослин є важливим кроком на шляху їх захисту.

Фото: A MAIRA TATIANA MARTINEZ; B DARWIN INITIATIVE PROJECT 16-004

Нові види отримали назву Jacquemontia boliviana, Jacquemontia cuspidata, Jacquemontia longipedunculata, Jacquemontia mairae і Jaquemontia chuquisacensis.

Читайте також: В Україні оновили список червонокнижних рослин

Рослини роду Jacquemontia ростуть у відкритих або трав'янистих середовищах існування, але навіть широко поширені види, як правило, розкидані по своєму ареалу. Деякі види живуть у дуже вузьких екологічних нішах, можуть рости на каменях, із дуже невеликим вмістом грунту і води. Деяким видам необхідний вогонь для пророщування насіння.

Фото: Julia Gutiérrez. Kew Bulletin

На даний момент вчені намагаються дізнатися більше про ці рослини, оскільки відомо, що деякі з них існують тільки в одному місці. Рослини, обмежені невеликою територією, дуже уразливі перед такими загрозами, як поява інвазивних видів і руйнування місця існування для ведення сільського господарства, видобутку корисних копалин, будівництва доріг і водосховищ.

Фото: A John Wood; B – C John Pink

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-