Держдеп і Пентагон встановили шістьох підозрюваних у вбивстві президента Гаїті

Держдеп і Пентагон встановили шістьох підозрюваних у вбивстві президента Гаїті

Укрінформ
Зовнішньополітичне й оборонне відомства США на основі наявної інформації ідентифікували щонайменше шістьох осіб, які могли бути причетними до вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні Держдепартамент і Міноборони визначили шістьох осіб, які, можливо, брали участь у змові, такими, що могли раніше проходити військові тренінги та отримувати освіту за програмами США під час служби в колумбійській армії», - зазначив офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Поліція Гаїті затримала вже 23 підозрюваних у вбивстві президента

Він підкреслив, що обидва американських відомства продовжують вивчати відомості щодо затриманих владою Гаїті людей, чи брали вони участь у програмах підготовки військових або поліціянтів, які фінансуються урядом США.

Читайте також: Тимчасовий прем'єр Гаїті заявив, що президента катували перед вбивством

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група невідомих застрелила у резиденції президента Гаїті Жовенеля Моїза. Зловмисники скоїли напад на приватну резиденцію голови держави вночі. Також стріляли в дружину Моїза, але вона вижила після нападу.

Читайте також: На Гаїті, де вбили президента, заявив про відставку прем'єр

На тілі президента зафіксували 12 вогнепальних поранень. Моїз з лютого 2017 року обіймав посаду президента Гаїті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-