ЗМІ: один із підозрюваних у вбивстві президента Гаїті був інформатором DEA

ЗМІ: один із підозрюваних у вбивстві президента Гаїті був інформатором DEA

Укрінформ
Один із двох американців гаїтянського походження, заарештованих за підозрою у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза, був інформатором Управління по боротьбі з наркотиками США (DEA).

Про це агентству Reuters повідомили джерела DEA, передає Укрінформ.

"Один із підозрюваних у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза був конфіденційним джерелом DEA… Ці особи не діяли від імені DEA", - заявив представник управління в електронному листі, додавши, що підозрюваний звернувся до DEA після замаху і що там його закликали здатися.

На момент вбивства підозрюваний не був активним інформатором, повідомило джерело у правоохоронних органах.

Минулого тижня поліція Гаїті заарештувала двох громадян США – Джозефа Вінсента і Джеймса Солейджеса, та звинуватила їх та ще 26 колумбійців у нападі на Моїза.

Про якого саме американця йдеться, джерело не уточнило.

Джерело Reuters, близьке до розслідування, повідомило, що Вінсент і Солейджес заявили, що були перекладачами Колумбійського підрозділу командос, у якого нібито був ордер на арешт Моїза.

На сайті благодійної організації, якою керував Солейджес, зазначалося, що він був сертифікованим дипломатичним агентом посольства Канади в Гаїті, однак пізніше інформацію прибрали з сайту, пише агентство.

Також Міністерство юстиції США повідомило, що допоможе Гаїті в розслідуванні вбивства президента країни Жовенеля Моїза.

Читайте також: Тимчасовий прем'єр Гаїті заявив, що президента катували перед вбивством

«На прохання гаїтянського уряду Міністерство юстиції разом із урядовими партнерами США допомагає Національній поліції Гаїті у розслідуванні вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза», - зазначив речник міністерства Ентоні Колі.

Він додав, що американські високопосадовці вже провели першочергову оцінку ситуації на Гаїті.

«Мін'юст також розслідуватиме, чи не було порушень кримінального законодавства США у зв'язку зі вбивством президента», - зазначив Колі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня група невідомих застрелила президента Гаїті Жовенеля Моїза у його резиденції. На тілі Моїза зафіксували 12 вогнепальних поранень. Також стріляли в дружину Моїза, але вона вижила після нападу.

Моїз обіймав посаду президента Гаїті з лютого 2017 року.

Влада Гаїті заявляє про 28 членів угруповання, причетних до вбивства президента.

Уряд Гаїті направив США запит на розгортання у країні американського військового контингенту для захисту важливих об’єктів інфраструктури на тлі спричиненої вбивством президента нестабільності.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-