На захід США йде аномальна спека – до 54°

На захід США йде аномальна спека – до 54°

Укрінформ
Західна частина Сполучених Штатів, де проживає близько 30 мільйонів мешканців готується до екстремальної спеки, яка, за прогнозами, охопить регіон з п’ятниці і триватиме впродовж вікенду.

Про це йдеться в попередженні Національного центру прогнозу погоди США в п’ятницю, повідомляє власний кореспонденту Укрінформу. 

«Цими вихідними прогнозується небезпечний рівень спеки. Обов’язково пийте воду та обмежуйте активність на свіжому повітрі впродовж дня»,- наголошується в попередженні.

Синоптики прогнозують високі температури, потужні грози, а також посилення небезпеки лісових пожеж у регіоні. Зокрема, в Сакраменто (Каліфорнія), Лас-Вегасі (Невада), у північно-західній частині штату Аризона, а також на південному заході Юти вже в п’ятницю очікуються стрибки температур до понад 49 градусів за Цельсієм. У національному парку Долина смерті, розташованому на межі Каліфорнії й Невади, впродовж неділі-понеділка прогнозується спека до понад 54 градусів за Цельсієм.

Читайте також: Синоптики прогнозують гарячі вихідні - «просмажить» до +34°

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня подібна аномальна спека спостерігалася в західній частині Канади, де температури били рекорди минулого сторіччя. Тоді від негоди померли сотні людей попри заходи щодо зменшення наслідків аномальної спеки в країні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-