Контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал, покидає водний шлях - ЗМІ

Контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал, покидає водний шлях - ЗМІ

Укрінформ
Контейнеровоз Ever Given, який заблокував у березні Суецький канал, нарешті покидає водний шлях після досягнення угоди про компенсацію з Єгиптом.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Раніше керівництво Суецького каналу в Єгипті досягло домовленості з власниками судна Ever Given і їхніми страхувальниками про відшкодування втрат.

Читайте також: Контейнеровоз Ever Given відпустять – Єгипет і власники судна домовилися

Спершу управління каналу домагалося відшкодування втрат у сумі 916 мільйонів доларів США, потім зменшило суму претензій до 550 мільйонів. Мало йтися про кошти на саму операцію зняття судна з мілини, а також кошти, втрачені через шестиденне блокування каналу, зокрема недоотримані Єгиптом транзитні збори.

Як повідомлялося, 400-метрове вантажне судно Ever Given 23 березня сіло на мілину у південній частині Суецького каналу, заблокувавши навігацію цією стратегічно важливою для світової торгівлі транспортною артерією. Розблокувати канал вдалося 30 березня.

Суецький канал — судноплавний канал в Єгипті, який з'єднує Середземне й Червоне моря та дозволяє сполучення між Європою й Азією максимально коротким шляхом, замість обходу Африки або перевезення вантажів сушею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-