Статки Безоса сягнули рекордних $211 мільярдів

Статки Безоса сягнули рекордних $211 мільярдів

Укрінформ
Статки засновника Amazon та найбагатшої людини на Землі Джеффа Безоса встановили новий рекорд на рівні 211 мільярдів доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail

Попередній рекорд був встановлений у січні цього року, тоді статки гендиректора Tesla й SpaceX Ілона Маска оцінювалися в 210 мільярдів доларів США. Проте нині статки Маска становлять 181 мільярд доларів.

Зазначається, що у вівторок, 6 липня, статки Безоса збільшилися на 8,4 мільярда доларів після того, як акції Amazon зросли у ціні на 4,7% на тлі новини про те, що Міноборони США оголосило про скасування контракту на $10 мільярдів з компанією Microsoft щодо створення хмарної технології JEDI для обміну даними між усіма родами військ.

Читайте також: «Нехай там залишається»: тисячі людей не хочуть повернення Безоса з космосу на Землю

Цього понеділка Безос залишив посаду гендиректора Amazon.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт JEDI від самого початку стикнувся з юридичними ускладненнями через позови, пов’язані з конфліктом інтересів. У жовтні 2019-го Пентагон і Microsoft підписали контракт, який започатковував взаємодію в цьому проєкті, розрахованому на 10 років. Натомість компанія Amazon, яка програла конкурс на JEDI, подала судовий позов, заявивши, що вибір Пентагоном корпорації Microsoft був неправомірно політизований.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-