Facebook почав розпитувати користувачів у США про екстремістів

Facebook почав розпитувати користувачів у США про екстремістів

Укрінформ
Користувачі Фейсбуку у Сполучених Штатах від четверга почали отримувати приватні запити від соціальної мережі про те, чи немає у їхньому оточенні екстремістів.

Про це йдеться у повідомленні CNN Business, передає Укрінформ.

«Чи не відчуваєте ви занепокоєння щодо того, що хтось із ваших знайомих стає екстремістом?» - йдеться у вибіркових запитах соціальної мережі, що з’являються на сторінках у деяких користувачів.

При цьому пояснюється, що таким чином компанія дбає про те, аби запобігти проявам екстремізму на своїй платформі, та пропонує посилання на сторінку підтримки.

«Інші у такій ситуації вже отримали конфіденційну підтримку», - сказано в адресному повідомленні.

Речник компанії Facebook Енді Стоун у цьому зв’язку заявив, що в такий спосіб соціальна мережа застосовує додаткових заходів у межах зусиль щодо боротьби з насильницьким екстремізмом.

Читайте також: Окупанти прийшли з обшуком до будинку кримського татарина

«Цей тест є частиною масштабнішої роботи щодо оцінки, як забезпечити ресурси та підтримати людей у Фейсбуку, які, можливо, постраждали від екстремістського контенту чи зазнали його впливу, або можуть знати когось, хто перебуває у групі ризику", - сказав Стоун.

У компанії наголошують, що окремі групи намагаються використовувати соціальні мережі для того, щоби маніпулювати почуттями користувачів.

Як повідомлялося, впродовж останніх років компанія Facebook зазнає критики через недостатні заходи щодо обмеження екстремістського контенту на своїй платформі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-