У Бельгії штам Delta вражає переважно молодь – ЗМІ

У Бельгії штам Delta вражає переважно молодь – ЗМІ

Укрінформ
У Бельгії штам коронавірусу «Дельта» поширюється переважно серед молодих людей, які ведуть активний спосіб життя та багато з яких не встигли пройти вакцинацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «The Brussels Times».

«Варіант «Дельта» у Бельгії поширюється переважно через молодих людей, які не були вакциновані. Мутація, відома як «індійський варіант», минулого тижня становила 15,7 відсотка від усіх нових випадків інфікування, що на 6,1 відсотка перевищує показники попереднього тижня. Цей показник може зрости до 80-90 відсотків до кінця липня», - застеріг провідний вірусолог Нерт Моленбергз.

За його словами, це стало наслідком того, що першочергово вакцинували людей старшого віку.

Читайте також: Лабораторія у Харкові вироблятиме тести, що «ловлять» штам Delta

Нині у бельгійському регіоні Фландрія близько 74 відсотків молодих людей віком 18-19 років не отримали жодної дози вакцини, серед старших за 20 років "нещеплених" близько 60 відсотків.

“Ми знаємо, що вакцини добре працюють проти варіанта «Дельта», але лише тоді, коли люди пройшли повну вакцинацію, і за 14 діб після останнього щеплення. Але це стосується далеко не всіх людей, які хочуть подорожувати вже зараз», - зазначив Моленбергз.

На його думку, додатковим чинником є проведення Євро-2020, адже під час змагань на стадіонах збирається багато людей, які перебувають близько одне від одного і які часто прибувають із регіонів із "поганими" показниками.

Читайте також: Науковці пояснили, чим страшний штам Delta і як себе убезпечити

Як зазначають бельгійські експерти, про ефективну «колективну» імунізацію проти коронавірусу буде можливо говорити лише тоді, коли не менш ніж 70 відсотків населення отримають щеплення проти коронавірусу.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 182 053 509 випадків зараження коронавірусом, зокрема 3 942 289 летальних, одужали 166 555 244 людини.

Фото: Mohamed Ridouani/Twitter screengrab

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-