Загострення в Афганістані: урядові сили ліквідували майже півсотні талібів

Загострення в Афганістані: урядові сили ліквідували майже півсотні талібів

Укрінформ
Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа із посиланням на заяву міністерства оборони Афганістану.

Зазначається, що збройне протистояння розгорнулося в суботу у північній провінції Тахар, коли афганські військові завдали удару по конвою Талібану та скупченню бойовиків.

За даними афганської сторони, серед загиблих було восьмеро керівників Талібану.

“Було також знищено два автомобілі бойовиків та кілька одиниць зброї й боєприпасів”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Польща виводить свій контингент з Афганістану

Сіньхуа нагадує, що протягом останніх тижнів на півночі Афганістану тривають напружені бої, у результаті яких Талібан взяв під контроль кілька районів.

Нагадаємо: США та НАТО навесні офіційно почали виводити військових з Афганістану. Президент США Джо Байден заявив, що усі американські військовослужбовці мають залишити країну до 11 вересня.

Минулого тижня в Пентагоні повідомили, що квітневий наказ Байдена про виведення американських військ, які майже два десятиліття вели боротьбу з Аль-Каїдою і допомагали урядовим силам у протистоянні з Талібаном, виконано приблизно наполовину.

Читайте також: Загострення ситуації в Афганістані: тисячі мирних жителів залишили свої домівки

На момент ухвалення наказу в країні перебувало близько 2500 американських військовослужбовців і 16 000 підрядників, переважно громадян США. Пентагон уже передав кілька своїх ключових баз урядовим силам безпеки Афганістану й вивіз сотні військово-транспортних літаків з обладнанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-