Прокуратура Нью-Йорка може висунути звинувачення проти компанії Трампа - NYT

Прокуратура Нью-Йорка може висунути звинувачення проти компанії Трампа - NYT

Укрінформ
Окружна прокуратура Мангеттена штату Нью-Йорк повідомила адвокатам експрезидента Дональда Трампа, що розглядає можливість порушення кримінальної справи проти його сімейного бізнесу - компанії Trump Organization – у зв'язку з преміальними виплатами, які компанія надала одному з керівників вищої ланки.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Повідомляється, що окружний прокурор Сайрус Венс може висунути звинувачення проти Trump Organization та її фінансового директора Аллена Вайссельберга вже наступного тижня.

Обвинувальний висновок стосовно компанії може стати першим кримінальним обвинуваченням, яке з'явиться в результаті тривалого розслідування, що Венс проводить щодо Трампа та його бізнес-операцій.

Прокурори протягом кількох місяців вибудовували справу проти Вайссельберга, намагаючись змусити його співпрацювати зі слідством, проте не було відомо, що проти компанії також можуть бути висунуті звинувачення.

Останнім часом прокурори зосередили увагу на дослідженні пільг, які Трамп і компанія надавали Вайссельбергу та іншим керівникам, ідеться, зокрема, про десятки тисяч доларів на навчання в приватній школі для одного з онуків Вайссельберга, а також оренду квартир та автомобілів.

Прокурори з'ясовують, чи були ці пільги належним чином відображені у бухгалтерських звітах компанії і чи сплачувалися відповідні податки.

Адвокати Трампа зустрілися в четвер зі старшими прокурорами окружної прокуратури, сподіваючись переконати їх відмовитися від наміру висувати звинувачення, і поки що незрозуміло, чи ухвалили прокурори остаточне рішення з цього питання.

Читайте також: Штурм Капітолія: спецкомітет Конгресу дослідить роль Трампа і підготує звіт

Висунення звинувачень проти компанії Трампа може завдати неабиякого удару по колишньому президенту в той момент, коли він заявляє про повернення в політику, відзначає NYT.

 Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-