Армія Ізраїлю розгорнула «Залізний купол» по всій країні

Армія Ізраїлю розгорнула «Залізний купол» по всій країні

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю розгорнула батареї системи ППО «Залізний купол» по всій країні і направила підкріплення для підтримки порядку на Західний берег річки Йордан напередодні можливого відновлення зіткнень під час запланованого на 15 червня «Маршу з прапорами» в районі Старого міста Єрусалима.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Times of Israel.

Поліція Ізраїлю також була приведена в стан підвищеної готовності. У зв`язку з цим було розгорнути понад 2000 офіцерів.

«Марш з прапорами», який традиційно проводять в День Єрусалима, спочатку мав би відбутися 10 травня. Однак захід скасували через різке загострення ситуації в області безпеки і початку ракетного обстрілу ХАМАСом з сектора Газа.

Протягом 11 днів ізраїльські військові і радикали в Газі обмінювалися ударами, режим припинення вогню набув чинності 21 травня.

Читайте також: У сутичках з ізраїльськими військовими постраждали більше сотні палестинців

ХАМАС попередив Ізраїль, що «Марш з прапорами» в мусульманському кварталі Старого міста Єрусалима змусить угруповання дати ту саму відповідь, що і в попередній раз - тобто відновити масований ракетний обстріл ізраїльських міст. За інформацією ліванської газети «Аль-Ахбар», відповідне повідомлення було передано в тому числі через главу єгипетської розвідки Аббаса Камаля.

ХАМАС оголосив про те, що з 15 червня він відновить запуск «вогняних куль» в сторону ізраїльської території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-