У Брюсселі «накрили» антикарантинну вечірку - понад 130 арештованих

У Брюсселі «накрили» антикарантинну вечірку - понад 130 арештованих

Відео
Укрінформ
Ремейк неформального фестивалю «Вечірка» в одному із центральних парків Брюсселя,  організованого через соцмережі противниками коронавірусних обмежень, призвів до сутичок з поліцією, застосування водометів та арештів.

Як повідомляє Укрінформ, про це у неділю інформує бельгійське видання The Brussels Times.

«Поліція заарештувала 132 людини під час недозволеного заходу «La Boum 2» («Вечірка-2») у парку Bois de la Cambre (Камбр) у суботу, що спричинило повну евакуацію людей з парку та призвело до застосування (поліцією) водяних гармат. Із загальної кількості арештів 127 були адміністративними, а п’ять – судовими, що означає, що ці правопорушники залишатимуться за гратами за збройне протистояння, погрози офіцерам поліції та за торгівлю наркотиками», - йдеться у публікації з посиланням на брюссельський департамент поліції.

Як зазначається, 15 людей отримали медичну допомогу від представників Червоного хреста безпосередньо на місці події, ще 12 осіб, включаючи кількох офіцерів поліції, були доставлені до лікарень. В ході зіткнень були пошкоджені кілька поліцейських автомобілів.

Захід у міському парку зібрав минулої суботи, 1 травня, тисячі людей, яких поліція почала евакуйовувати з місця події близько 18.00 вечора. Безлади в парку тривали до 21.00 суботи.

За повідомленням цього ж видання, мер Брюсселя Філіпп Клос виправдав дії поліції та виступив проти повного закриття парку для відвідувачів, оскільки у такому випадку тисячі законослухняних жителів Брюсселя, які мають повне право користуватися цим місцем відпочинку, опинилися би у становищі заручників цієї ситуації.

Жорсткі дії поліції з використанням водяних гармат мер пояснив тим, що поліція отримала наказ застосувати спеціальні засоби після того, як кілька офіцерів залучених поліцейських підрозділів були атаковані та кілька об’єктів громадської власності були зруйновані. За такого розвитку подій прямим обов’язком мера міста, за його словами, було поновити порядок.

«Ця подія, La Boum 2, - це не про свободу висловлювання, це більше про «свободу провокацій», - додав Клос.

Читайте також: У Монреалі тисячі людей вийшли на антикарантинний протест попри комендантську годину

Як повідомляв Укрінформ, вперше неформальний фестиваль під назвою «La Boum» («Вечірка»), який був оголошений як «першоквітневий жарт» у соціальних мережах місяць тому, зібрав у місцевому парку Bois de La Cambre 1 квітня від 1500 до 2000 людей, більшість з яких були без захисних масок та не дотримувалися правил соціального дистанціювання. Того разу також відбулися сутички з поліцією. Постраждали щонайменше 26 офіцерів поліції та вісім демонстрантів, 20 осіб були заарештовані.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-