Щонайменше 10 осіб загинули внаслідок нападу смертника у столиці Сомалі

Щонайменше 10 осіб загинули внаслідок нападу смертника у столиці Сомалі

Укрінформ
У столиці Сомалі, Могадішо, внаслідок нападу смертника загинули щонайменше 10 осіб.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

"За даними правоохоронців, ціллю смертника стала група кіосків і чайна крамниця, куди часто заходили молоді люди. За кілька годин до цього бойовики угруповання «Аш-Шабааб» напали на дві армійські бази біля міста", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Сомалі смертник підірвав авто з вибухівкою, 20 загиблих

Військовий командувач Мохамед Біхі заявив, що армійські сили вбили 76 бойовиків і захопили 10 інших під час боїв біля військових баз у містах Авдігл і Барієр, розташованих на відстані приблизно 30 кілометрів одне від одного.

"Напади 3 квітня сталися на тлі політичної невизначеності після того, як у лютому не вдалося провести парламентські й президентські вибори. Наразі незрозуміло, чи пов’язані напади. Угруповання («Аш-Шабааб» - ред.) ситуацію наразі не коментувало", - пише Радіо Свобода.

Читайте також: У Сомалі чиновник пережив уже четвертий замах на себе

Нагадаємо: угруповання «Аш-Шабааб», пов’язане з «Аль-Каїдою», в рамках кампанії за запровадження суворого релігійного законодавства роками здійснювало напади на цивільних та урядові сили. Його витіснили з Могадішо у 2011 році, але воно все ще контролює ділянки території, звідки часто здійснює напади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-