У М'янмі відключили інтернет, триває силове протистояння

У М'янмі відключили інтернет, триває силове протистояння

Укрінформ
Противники військового перевороту у М'янмі сьогодні провели ходу протесту після того, як влада відключила більшість користувачів в країні від інтернету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Влада країни наказала інтернет-провайдерам сьогодні скоротити доступ до мережі Інтернет. У відповідь демократичні групи почали ділитися радіочастотами, офлайн-програмами, що працюють без з’єднання з мережею та давати поради щодо використання SMS-повідомлень як альтернативи Інтернет-комунікації.

Сьогодні сили безпеки М'янми відкрили вогонь по учасниках мітингу, що відбувався неподалік міста Мандалай, унаслідок чого поранень зазнали четверо людей, повідомляють місцеві ЗМІ.

У містечку Таму на кордоні з Індією, внаслідок зіткнення з представниками сил безпеки загинув поліцейський, який підтримав протестувальників.

Читайте також: Жертвами протистояння у М'янмі стали понад 40 дітей

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії тим, що парламентські вибори, які пройшли в листопаді, нібито супроводжувалися маніпуляціями.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі відтоді не вщухають протести. Силовики жорстко придушують акції, застосовуючи, зокрема, й вогнепальну зброю.

Фото: YANGON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-