ООН закликала зібрати $10 мільярдів на гуманітарну допомогу сирійцям

ООН закликала зібрати $10 мільярдів на гуманітарну допомогу сирійцям

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступив зі зверненням до учасників П’ятої щорічної донорської конференції, у якому закликав зібрати $10 мільярдів гуманітарної допомоги сирійських біженців.

Він наголосив, що в період пандемії потреба в допомозі ніколи не була настільки актуальною, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Економіка Сирії була спустошена, й тепер наслідки COVID-19 погіршили ситуацію. Майже половина всіх сімей втратила джерело доходу, дев'ятеро з десяти сирійців живуть у злиднях», - заявив Гутерріш у відеозверненні.

Читайте також: Україна в ООН засудила сирійський режим за порушення прав людини

У цьому зв’язку він закликав міжнародних донорів «активізувати фінансові й гуманітарні зобов’язання».

При цьому, як заявив у вівторок заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок, планується зібрати $4,2 мільярда для постраждалих людей у самій Сирії, а також $5,8 мільярда - для біженців, які втекли від кризи в сусідні країни.

Найбільший донор, Сполучені Штати, вже заявили про готовність виділити понад $596 мільйонів зі свого боку на подолання сирійської кризи.

Читайте також: Авіація Росії обстріляла сирійський Ідліб, є жертви

Як повідомлялося, п’ята донорська конференція, зібрана з ініціативи ЄС, цього року проходить у Брюсселі під гаслом «Підтримка майбутнього Сирії та регіону». Причому учасники міжнародного форуму наголошують на необхідності постійного політичного врегулювання в Сирії, визначеного Резолюцією 2254 Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-