США пропонують допомогу для розблокування Суецького каналу

США пропонують допомогу для розблокування Суецького каналу

Укрінформ
Сполучені Штати стурбовані ситуацією щодо виникнення транспортного затору в Суецькому каналі, який негативно впливає на світову торгівлю й ціни на нафту, та запропонували владі Єгипту свою допомогу щодо відновлення судноплавства.

Про це заявила в п’ятницю під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми спостерігаємо певний потенційний вплив на енергетичні ринки, оскільки Суецький канал відіграє роль ключового транзитного шляху для перевезення нафти в обох напрямах», - зауважила речниця Білого дому.

Читайте також: Світова торгівля «застрягла» в Суецькому каналі - втрати вже $230 мільярдів

При цьому вона підкреслила, що адміністрація Байдена «уважно відстежує ситуацію» та вже зв’язувалася з владою в Каїрі.

«Ми запропонували допомогу США владі в Єгипті, щоб допомогти відновити рух по каналу», - підкреслила Псакі. За її словами, ці дискусії тривають.

Читайте також: Застрягле в Суецькому каналі судно показали з космосу

Як повідомляв Укрінформ, цього вівторка судно Ever Given тайванської транспортної компанії Evergreen Marine сіло на мілину у вузькому судноплавному Суецькому каналі. З того часу контейнеровоз блокує транзит в обох напрямках через один із найзавантаженіших у світі каналів перевезення товарів, що зв’язують Азію і Європу. Загальні втрати світової торгівлі через блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given можуть становити близько 230 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-