У Росії дали перший реальний строк після акцій на підтримку Навального

У Росії дали перший реальний строк після акцій на підтримку Навального

Укрінформ
У Росії 26-річного жителя Костроми засудили до півтора року примусових робіт у справі про застосування насильства стосовно поліцейського на акції протесту 23 січня на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Свердловського райсуду Костроми.

Відповідно до цієї інформації, обвинувачений був учасником акції 23 січня і намагався запобігти затриманню іншої людини. Він зірвав зі співробітника поліції формений головний убір і вдарив його ногою «в область сідниці, заподіявши останньому фізичний біль і тілесне ушкодження, яке шкоди здоров'ю не завдало». Обвинувачений визнав провину, його справу розглянули в особливому порядку. Він відбуватиме покарання в спеціалізованому виправному центрі з утриманням 10% зарплати в дохід держави.

Читайте також: Арешт Навального: Євросоюз ввів санкції проти чотирьох чиновників РФ

«ОВД-Инфо» припускає, що підсудний - це житель Костроми Олексій Виноградов, який з 27 січня перебував під домашнім арештом у справі про застосування насильства до представника влади на акції 23 січня.

Правозахисники зазначають, що це перший відомий вирок у кримінальній справі у зв'язку з зимовими акціями на підтримку Навального.

Читайте також: У МЗС Росії визнали, що не можуть симетрично відповісти на нові санкції

Як відомо, 23 січня пройшла перша з серії акцій на підтримку Навального, якого затримали після повернення з Німеччини. Також акції за Навального відбулися 31 січня, 2 і 14 лютого. За даними правозахисників, у зв'язку з протестами по всій країні затримали близько 11 тисяч осіб, було порушено не менше 40 кримінальних справ.

Як повідомлялося, 17 січня Навального затримали в московському аеропорту, як тільки він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Після цього суд на вимогу ФСВП замінив його умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

ЄСПЛ вимагав звільнити Навального у зв'язку з загрозою для його життя і здоров'я.

Минулого тижня Навального, який майже півтора місяця провів у слідчому ізоляторі «Матросская тишина», етапували до колонії. За даними ЗМІ, політика доставили у ВК №2 в місті Покров Владимирської області. З урахуванням часу, проведеного під домашнім арештом і в СІЗО, Навальний перебуватиме в колонії близько двох з половиною років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-