На «Площі Змін» у Мінську проходить масова акція пам’яті вбитого Романа Бондаренка

На «Площі Змін» у Мінську проходить масова акція пам’яті вбитого Романа Бондаренка

Укрінформ
У білоруській столиці Мінську на так званій «Площі Змін» проходить спонтанна масова акція пам'яті Романа Бондаренка, затриманого тут учора ввечері особами в масках і забитого до смерті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

"Люди несуть і несуть квіти до (протестного - ред.) муралу на "Площі Змін", що в кварталі між вулицями Червякова, Каховською та Сморговським трактом у Мінську. На площі зібралися сотні людей, які скандують: "Не забудемо, не пробачимо", "Ми зупинимо цей фашизм", "Трибунал", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Мінську ввечері 12 листопада помер Роман Бондаренко, якого напередодні невідомі особи в масках викрали з так званої «Площі Змін», а через кілька годин 31-річний чоловік із тяжкими травмами був доправлений до лікарні.

Житель одного з розташованих поруч будинків розповів, що пізно ввечері 11 листопада на «Площі Змін» стався конфлікт між невідомими особами в цивільному та місцевими жителями.

Ці невстановлені особи в масках стали перерізати біло-червоно-білі стрічки у дворі. Після словесного конфлікту особи в масках стали нападати та бити жителів. Близько 22:15 кількох людей вивезли в автобусах, подібних до тих, якими користувалися силовики.

Читайте також: Побитий у Мінську Роман Бондаренко помер

За непідтвердженою інформацією, Бондаренка тримали в Центральному райвідділі міліції Мінська близько 1,5 години. О 0:05 Роман потрапив до лікарні швидкої допомоги з тяжким набряком мозку, закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та іншими ушкодженнями.

За словами лікарів, пацієнта в комі доставили до операційної. Операція тривала кілька годин.

Головне управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому стверджує, що міліція з’явилася на місці подій уже після того, як Бондаренко зазнав травм. За цими повідомленнями, Романа знайшли у непритомному стані та викликали швидку допомогу. Однак місцеві жителі не бачили машин медиків.

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, переміг Олександр Лукашенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-