Макрон публічно відмовився від президентської пенсії у €6220

Макрон публічно відмовився від президентської пенсії у €6220

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що відмовляється від пенсії, яка належить йому як главі держави.

Про це повідомляє Politico з посиланням на французькі ЗМІ.

"Він (Макрон - ред.) відмовився від президентської пенсії у розмірі 6220 євро щомісяця, а також від майбутнього членства у Конституційній раді Франції, на що має право кожен колишній президент Франції. Місце у Конституційній раді передбачає виплату 13 500 євро щомісяця", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередній президент Франсуа Олланд також відмовився від платні від Конституційної ради, але Макрон став першим президентом Франції, який відмовився від передбаченої йому пенсії.

Як повідомлялося, у Франції триває загальнонаціональний страйк і масові акції протесту проти урядової пенсійної реформи.

Читайте також: Макрон закликав страйкарів у Франції до різдвяного "перемир'я"

Запропонована урядом Франції пенсійна реформа передбачає збереження мінімального (легального) віку виходу на пенсію у 62 роки. Але для нарахування повних виплат потрібно буде працювати до досягнення так званого року вирівнювання, тобто 64 років. Щоправда, це стосуватиметься тільки тих, хто народився після 1975 року.

Щоб громадяни працювали на два роки довше, уряд планує ввести систему заохочень і бонусів. Водночас гарантуватиметься мінімальний розмір пенсії - 1000 євро - для тих, хто матиме мінімальний стаж.

Реформа також передбачає створення єдиної пенсійної системи замість 42 пенсійних планів для різних категорій працівників, які існують сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-