Саудівська Аравія заявила про непричетність до вибухів на іранському танкері

Саудівська Аравія заявила про непричетність до вибухів на іранському танкері

Укрінформ
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заперечив причетність своєї держави до інциденту з іранським танкером Sabiti у Червоному морі.

Про це повідомляє MEHR.

"Ми взагалі не займалися таким. Ми так не робили у минулому", - сказав аль-Джубейр.

Як зазначається, директор Національної іранської танкерної компанії (NITC) Настролла Сардашті заявив у п’ятницю, що жодна країна не допомогла іранському нафтовому танкеру у Червоному морі після того, як на борту сталася аварія унаслідок вибухів.

Експерти у штабі NITC наразі розслідують причину вибухів.

Читайте також: Вибух танкера в Червоному морі: Іран заявляє про ракетну атаку

У суботу речник Головного управління прикордонної охорони Саудівської Аравії оприлюднив першу реакцію на інцидент, який трапився з іранським нафтовим танкером SABITI у Червоному морі, стверджуючи, що саудівська сторона мала намір надати допомогу танкеру, але це не вдалося зробити, оскільки екіпаж SABITI вимкнув GPS та не відповідав на запити саудівських прикордонників.

Раніше стало відомо, що на іранському танкері в Червоному морі, неподалік саудівського портового міста Джидда, пролунав вибух. У результаті були пошкоджені два резервуари на борту судна, що стало причиною витоку нафти.

Інцидент стався на тлі звинувачень США на адресу Ірану щодо атак на нафтові танкери біля Ормузської протоки.

Напад на іранський танкер може призвести до ще більшої напруженості у відносинах між Іраном і США, що загострилися після того, як президент Дональд Трамп вивів Америку з іранської ядерної угоди і запровадив санкції, які в даний час руйнують економіку Ірану.

Як повідомлялося, у Тегерані вважають, що причиною вибуху на борту іранського танкера в Червоному морі був ракетний обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-