"Українська" справа: Трамп пояснив, чому заборонив Сондленду свідчити у Конгресі

Укрінформ
Глава білого дому Дональд Трамп визнав, що заборонив послу США при ЄС Гордону Сондленду свідчити в Палаті представників щодо контактів з українським керівництвом у розслідуванні з імпічменту, пояснивши це своєю відкритою неповагою до розслідування в Конгресі.

Про це американський президент заявив на офіційній сторінці в мережі Twitter.

"Я із задоволенням хотів би, щоби посол Сондленд – дійсно гарна людина та великий американець – свідчив би (у Конгресі – ред.), але, на жаль, він свідчитиме перед повністю скомпрометованим інсценованим судом, який позбавив республіканців прав, та не оприлюднює для громадськості правдивих фактів",- наголосив Трамп.

У іншому дописі він додав, що Сондленд вважав наміри президента Трампа "кришталево чистими, без жодних quid pro quo’s (послуг за послугу – ред.)".

"Це пояснює все!"- наголосив Трамп.

Читайте також: Міністр енергетики США запевняє, що у розмовах із Трампом не згадували Байдена

Як відомо, посол США при Європейському Союзі Гордон Сондленд фігурує в документах щодо контактів адміністрації Трампа з українським керівництвом, під час яких Білий дім наполягав на порушенні в Україні кримінального провадження проти родини Джо Байдена. Викриті наміри Дональда Трампа залучити іноземний уряд з метою отримання компромату на головного конкурента під час виборів що є, фактично, втручанням у виборчий процес, стало головною причиною запуску демократами розслідування з імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-